CLINICA DICRI-MED – “OBȚINEM EXCELENȚA COMBINÂND PREGĂTIREA MEDICALĂ DE CALITATE CU TEHNOLOGIA AVANSATĂ”

Tehnologia standard ce înzestrează o clinica modernă este completată de echipamente și tehnologii speciale ce au menirea de a permite specialistului obținerea unor tratamente sigure, precise și minim invazive, fără durere și în deplin confort, asa cum își dorește pacientul secolului 21.

inLab – laboratorul digital

Lucrările dentare de mare complexitate, realizate pe dinți naturali sau implanturi, necesită precizie și materiale de foarte bună calitate. “Linia” tehnologica inLab reprezinta “vârful de lanț” în domeniul laboratoarelor digitale de dimensiuni medii, așa cum este și laboratorul nostru, fiind deservit de tehnicieni ultraspecializați în acest domeniu nou, digital, contemporan lumii moderne.

Clinica Dicri-Med deține de astfel de tehnologie completă care facilitează fabricarea precisa a restaurărilor estetice, precise și rezistente precum coroane, punți, fațete, incrustații, bonturi protetice implantare, sisteme speciale de ancorare, ghiduri chirurgicale.

De la o simpla coroana, pana la punți întinse, de la fațeta dentară de numai 0,5 mm și pana la cel mai precis ghid chirurgical, toate acestea sunt posibile gratie sistemului complet inLab sau în traducere libera, a celui mai modern laborator dentar digital.

Sistemul constă dintr-un scanner digital în 5 axe cu laser care permite înregistrarea detaliilor micronice ale amprentei sau modelului, un program de proiectare ultrasofisticat, unitate de frezare computerizata a blocurilor sau discurilor din ceramica integrala și zirconiu, precum și un modern cuptor de sinterizare.

Tomograf dentar

Tehnologia CBCT a evoluat și noi am ținut pasul cu ea, astfel incat la ora actuala, clinica Dicri-Med deține tomograf propriu de ultima generație de la principalii producători mondiali cum ar fi Sirona (Germania) și Instrumentarium (Finlanda), acoperind întreaga paletă de investigații radiologice care există în acest moment în medicina dentară: tomografii dentare de diverse dimensiuni, în funcție de aria de interes, de la 5×5 cm pana la 15×15 cm, radiografii panoramice digitale, atât pentru adulți, cât și pentru copii, în diferite incidente, precum și teleradiografii digitale, atât de utile în ortodonție sau chirurgia orală și maxilo-facială.

Tomografia dentară are un specific aparte: este numită cu fascicul conic (CBCT) și este incomparabil mai putin iradianta decât tomografia clasica, folosita în general în medicina. Astfel, în câteva secunde și cu o doza minima de radiații, obținem imagini digitale tridimensionale cu care putem descoperii orice afecțiune a structurilor dure ale aparatului dento-maxilar (oase și dinți) și pe care putem planifica cu maxima precizie, preoperator, tratamente de implantologie sau chirurgie orala, intrând astfel în sfera implantologiei digitale.